Vloerbekleding (tapijt laminaat pvc vloer)2018-12-12T19:03:43+00:00

Project Description

Vloerbekleding (tapijt laminaat pvc vloer)

Als je huidige vloerafwerking nog in goede staat is maar je wil ze toch vernieuwen, dan kan je je nieuwe vloer gewoon op de bestaande vloer leggen. Je kiest dan best voor een vloer met een dunne opbouw; zo vermijd je grote breekwerken voor je vloerrenovatie. Tapijt plaatsen is ook een optie.

Parket of laminaat

De warme uitstraling van hout is een echte meerwaarde voor je interieur.
Bij het plaatsen van een parket- of laminaatvloer bovenop een bestaande vloerafwerking zal het wel nodig zijn om eerst een ondervloer te plaatsen, die bovendien voor extra isolatie zal zorgen. Parket en laminaat kunnen echter niet op gelijk welke vloer geplaatst worden. Op tegelvloeren of houten vloeren is dit normaal gezien geen probleem, maar tapijt verwijder je best voor het aanleggen van de nieuwe vloer.

Pvc vloer

Met een vloer in PVC kies je voor een sterke en onderhoudsvriendelijke vloer. Het is ook een dunne vloer: de dikte bedraagt doorgaans slechts enkele millimeters. Je kan heel wat looks bekomen met deze kunststof vloer. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een PVC vloer met houtlook.

Je kan een PVC vloer onder meer over plavuizen of parket leggen. Dit kan via verschillende systemen gebeuren, bijvoorbeeld met een kliksysteem of door de vloer op de bestaande vloer te lijmen.

Tapijt

Vasttapijt is ideaal om een warme en zachte sfeer te creëren. Daarnaast heeft deze vloerbekleding heel wat voordelen. Het heeft een isolerende en geluiddempende werking. Het is bovendien een aangenaam, antislip oppervlak om op te lopen. Vasttapijt is ook gemakkelijk te onderhouden.